Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Her 3 Kadından 1’i Şiddet Görüyor

Dünya 25.11.2022 - 12:04, Güncelleme: 25.11.2022 - 12:04
 

Her 3 Kadından 1’i Şiddet Görüyor

Avukat Duydu Hanlıoğlu Levent; “Dünya Sağlık Örgütü ve birçok uluslararası kuruluşun rakamlarına göre, dünyada her 3 kadından 1'i, hayatlarının bir döneminde, şiddete maruz kalmaktadır.” dedi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Gününde Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyon tarafından Malatya barosunda açıklama gerçekleştirildi. Kadın avukatların açıklamasına Baro başkanı Onur Demez ile erkek avukatlarda destek verdi. Kandın Komisyonu üyeleri adına bir açıklama yapan Avukat Duygu Hanlıoğlu Levent;  “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü; 1999 yılında Kadına Yönelik Şiddete Karşı Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararı ile ilan edilmiştir. Bugün de kadınların özgür, eşit ve şiddetsiz bir yaşam mücadelesi ile devam etmektedir. Sadece ülkemizde değil dünyanı birçok ülkesinde kadınlar, eşitlik, özgürlük mücadelesi veriyor. Kadına yönelik şiddet ister kamusal alan, ister özel alanda meydana gelsin kadınların fiziksel, ruhsal, sosyal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine ve onurunun zedelenmesine yol açmaktadır. Ayrıca yaşam hakkı, işkence ve kötü muamele yasağı, özgürlük ve güvenlik hakki, fiziksel ve duygusal bütünlük hakka gibi temel insan haklarının ihlal edilmesine yol açan bir insan hakları meselesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadına yönelik şiddet toplum açısından yakıcı etkisi bulunan küresel bir olgudur. BM Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi'nin verileri, küresel ölçekte her üç kadından birinin genellikle yakın partnerleri tarafından fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını ortaya koymaktadır. Dünya Sağlık Örgütü ve birçok uluslararası kuruluşun rakamlarına göre, dünyada her 3 kadından 1'i, hayatlarının bir döneminde, şiddete maruz kalmaktadır. Yine, 15-49 yaş aralığındaki kadınların yüzde 27'si, yani 3'te 1'i, eşi ya da bir yakını tarafından şiddet görüyor. Söz konusu veriler, kadına yönelik şiddetle etkin mücadele için eşgüdümlü ve çok boyutlu çalışmaların yapılmasının önemini ortaya koymaktadır. Bu kapsamda kadına yönelik şiddeti önleme mekanizmalarının yanı sıra, temelde eşitsizlikçi toplumsal statünün değiştirilmesi noktasında sosyal politikaların geliştirilmesi gerekmektedir. Kadına Yönelik şiddetin önlenmesi için, 6284 Sayılı Kanun ve imzalamış olduğumuz Uluslararası sözleşmeler başta olmak üzere, Kadın Haklarını güvence altına alan Mevzuatın devletin her bir organı tarafından eksiksiz uygulanması, uygulamanın denetlenmesi, eşitsizliği ortadan kaldıran, politikalar üretilmesi, Kadına yönelik şiddet suçlarında etkin ve caydırıcı cezalar verilerek bu cezaların infazının eksiksiz tamamlanması ile temel insan haklan belgesi olan İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe konulması öncelikli taleplerimizdir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile Kadına yönelik şiddetin son bulduğu, Hak ve Özgürlüklerden yararlanma noktasında cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir dünya ve Hukuk Sistemi için ve özellikle İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden hayata geçirilmesi için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi, Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.” İfadelerine yer verdi.    
Avukat Duydu Hanlıoğlu Levent; “Dünya Sağlık Örgütü ve birçok uluslararası kuruluşun rakamlarına göre, dünyada her 3 kadından 1'i, hayatlarının bir döneminde, şiddete maruz kalmaktadır.” dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Gününde Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyon tarafından Malatya barosunda açıklama gerçekleştirildi. Kadın avukatların açıklamasına Baro başkanı Onur Demez ile erkek avukatlarda destek verdi.

Kandın Komisyonu üyeleri adına bir açıklama yapan Avukat Duygu Hanlıoğlu Levent;  “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü; 1999 yılında Kadına Yönelik Şiddete Karşı Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararı ile ilan edilmiştir. Bugün de kadınların özgür, eşit ve şiddetsiz bir yaşam mücadelesi ile devam etmektedir. Sadece ülkemizde değil dünyanı birçok ülkesinde kadınlar, eşitlik, özgürlük mücadelesi veriyor. Kadına yönelik şiddet ister kamusal alan, ister özel alanda meydana gelsin kadınların fiziksel, ruhsal, sosyal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine ve onurunun zedelenmesine yol açmaktadır. Ayrıca yaşam hakkı, işkence ve kötü muamele yasağı, özgürlük ve güvenlik hakki, fiziksel ve duygusal bütünlük hakka gibi temel insan haklarının ihlal edilmesine yol açan bir insan hakları meselesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadına yönelik şiddet toplum açısından yakıcı etkisi bulunan küresel bir olgudur. BM Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi'nin verileri, küresel ölçekte her üç kadından birinin genellikle yakın partnerleri tarafından fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını ortaya koymaktadır. Dünya Sağlık Örgütü ve birçok uluslararası kuruluşun rakamlarına göre, dünyada her 3 kadından 1'i, hayatlarının bir döneminde, şiddete maruz kalmaktadır. Yine, 15-49 yaş aralığındaki kadınların yüzde 27'si, yani 3'te 1'i, eşi ya da bir yakını tarafından şiddet görüyor. Söz konusu veriler, kadına yönelik şiddetle etkin mücadele için eşgüdümlü ve çok boyutlu çalışmaların yapılmasının önemini ortaya koymaktadır. Bu kapsamda kadına yönelik şiddeti önleme mekanizmalarının yanı sıra, temelde eşitsizlikçi toplumsal statünün değiştirilmesi noktasında sosyal politikaların geliştirilmesi gerekmektedir. Kadına Yönelik şiddetin önlenmesi için, 6284 Sayılı Kanun ve imzalamış olduğumuz Uluslararası sözleşmeler başta olmak üzere, Kadın Haklarını güvence altına alan Mevzuatın devletin her bir organı tarafından eksiksiz uygulanması, uygulamanın denetlenmesi, eşitsizliği ortadan kaldıran, politikalar üretilmesi, Kadına yönelik şiddet suçlarında etkin ve caydırıcı cezalar verilerek bu cezaların infazının eksiksiz tamamlanması ile temel insan haklan belgesi olan İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe konulması öncelikli taleplerimizdir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile Kadına yönelik şiddetin son bulduğu, Hak ve Özgürlüklerden yararlanma noktasında cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir dünya ve Hukuk Sistemi için ve özellikle İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden hayata geçirilmesi için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi, Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.” İfadelerine yer verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rotayonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.