Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

İşitme Kaybı Sorununa Kalıcı Çözüm

Sağlık 02.11.2023 - 22:18, Güncelleme: 02.11.2023 - 22:18
 

İşitme Kaybı Sorununa Kalıcı Çözüm

Başarılı operasyonlarıyla bölge halkının umudu olan Harran Üniversitesi hastanesi, sensörinoral işitme kaybı tanısı konulan 2 yaşındaki minik hastaya umut oldu. İşitme kaybıyla doğan bebekler için uygulanan koklear implant ameliyatıyla minik hasta sağlığına kavuştu. İşitme sorunlarına karşı Harran Üniversitesi hastanesinin başarıları devam ediyor.
Harran Üniversitesi Hastanesi'nin Yeniden Umudu Olduğu Bir Hasta: M. Yusuf Yıldırım Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun Harran Üniversitesi Rektörlüğüne atanmasının ardından birçok kıdemli doktorun geri döndüğü üniversite hastanesinde, sensörinoral işitme kaybı tanısı konulan 2 yaşındaki minik hasta, yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Prof. Dr. İsmail İynen'in Tanısı ve Başarılı Ameliyat Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail İynen tarafından yapılan muayene sonrası 2 yaşındaki M. Yusuf Yıldırım’ın her iki kulağında sensörinoral işitme kaybı yaşadığını belirtti. Prof. Dr. İsmail İynen tarafından ameliyata alınan minik M. Yusuf Yıldırım yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Koklear İmplant ile İşitme Kaybı Sorununa Kalıcı Çözüm Ameliyatın ardından hastanın durumuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. İynen, “2 yaşındaki minik hastamız M. Yusuf Yıldırım hastanemize kulaklarının duymaması şikayeti ile getirildi. Yapılan muayene sonrası hastamızın her iki kulağında ileri derecede sensörinoral işitme kaybı tanısını koyduk. Minik hastamıza iki taraflı koklear implant (biyonik kulak) ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bir ay sonra kokleaer implantin dış parçası takıldıktan sonra hastamız işitmeye başlayacaktır. Zaman içinde hastamız hem konuşma hem de işitme yönünden normal işiten bireylerden farkı olmayacaktır” dedi. İşitme Kaybı ve Koklear İmplant Hakkında Bilgiler Prof. Dr. İynen, “Dünyada ve ülkemizde her 1000 çocuktan 1'i işitme kaybıyla doğmaktadır” diyen Prof. Dr. İynen, koklear implantın işitme fonksiyonunu geri getirmek için kullanılan bir cihaz olduğunu belirtti. İşitme kaybı sorununun genellikle genetik geçişle ilgili olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İynen, ayrıca bölgede akraba evliliklerinin ve yüksek doğum oranlarının işitme kaybı sorununu artırdığını söyledi. Doğuştan işitme kaybı yaşayan bebekler için koklear implantın büyük bir fayda sağladığını söyleyen Prof. Dr. İynen, bu ameliyat sayesinde hastaların normal bireyler gibi konuşma ve akademik başarı elde edebileceklerini belirtti. Uygulamanın Başarı ve Yaş Grubu Prof. Dr. İynen, koklear implantın her yaş grubunda işitme kaybı yaşayan kişilere başarıyla uygulandığını ifade etti. Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan Teşekkür Etti Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, hastanenin en önemli sağlık tesislerinden biri olduğunu vurgulayarak, hastalarına şifa dağıtmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, hastanenin Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail İynen ve ekibine başarılı operasyonları için teşekkür etti. Her iki kulağında ileri derecede sensörinoral işitme kaybı yaşayan minik M. Yusuf Yıldırım için yapılan başarılı operasyon, Harran Üniversitesi Hastanesi'nin bölge halkına sunduğu önemli sağlık hizmetlerinden biri olarak öne çıkıyor.  
Başarılı operasyonlarıyla bölge halkının umudu olan Harran Üniversitesi hastanesi, sensörinoral işitme kaybı tanısı konulan 2 yaşındaki minik hastaya umut oldu. İşitme kaybıyla doğan bebekler için uygulanan koklear implant ameliyatıyla minik hasta sağlığına kavuştu. İşitme sorunlarına karşı Harran Üniversitesi hastanesinin başarıları devam ediyor.

Harran Üniversitesi Hastanesi'nin Yeniden Umudu Olduğu Bir Hasta: M. Yusuf Yıldırım

Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun Harran Üniversitesi Rektörlüğüne atanmasının ardından birçok kıdemli doktorun geri döndüğü üniversite hastanesinde, sensörinoral işitme kaybı tanısı konulan 2 yaşındaki minik hasta, yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Prof. Dr. İsmail İynen'in Tanısı ve Başarılı Ameliyat

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail İynen tarafından yapılan muayene sonrası 2 yaşındaki M. Yusuf Yıldırım’ın her iki kulağında sensörinoral işitme kaybı yaşadığını belirtti.

Prof. Dr. İsmail İynen tarafından ameliyata alınan minik M. Yusuf Yıldırım yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Koklear İmplant ile İşitme Kaybı Sorununa Kalıcı Çözüm

Ameliyatın ardından hastanın durumuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. İynen, “2 yaşındaki minik hastamız M. Yusuf Yıldırım hastanemize kulaklarının duymaması şikayeti ile getirildi. Yapılan muayene sonrası hastamızın her iki kulağında ileri derecede sensörinoral işitme kaybı tanısını koyduk. Minik hastamıza iki taraflı koklear implant (biyonik kulak) ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bir ay sonra kokleaer implantin dış parçası takıldıktan sonra hastamız işitmeye başlayacaktır. Zaman içinde hastamız hem konuşma hem de işitme yönünden normal işiten bireylerden farkı olmayacaktır” dedi.

İşitme Kaybı ve Koklear İmplant Hakkında Bilgiler

Prof. Dr. İynen, “Dünyada ve ülkemizde her 1000 çocuktan 1'i işitme kaybıyla doğmaktadır” diyen Prof. Dr. İynen, koklear implantın işitme fonksiyonunu geri getirmek için kullanılan bir cihaz olduğunu belirtti. İşitme kaybı sorununun genellikle genetik geçişle ilgili olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İynen, ayrıca bölgede akraba evliliklerinin ve yüksek doğum oranlarının işitme kaybı sorununu artırdığını söyledi.

Doğuştan işitme kaybı yaşayan bebekler için koklear implantın büyük bir fayda sağladığını söyleyen Prof. Dr. İynen, bu ameliyat sayesinde hastaların normal bireyler gibi konuşma ve akademik başarı elde edebileceklerini belirtti.

Uygulamanın Başarı ve Yaş Grubu

Prof. Dr. İynen, koklear implantın her yaş grubunda işitme kaybı yaşayan kişilere başarıyla uygulandığını ifade etti.

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan Teşekkür Etti

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, hastanenin en önemli sağlık tesislerinden biri olduğunu vurgulayarak, hastalarına şifa dağıtmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, hastanenin Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail İynen ve ekibine başarılı operasyonları için teşekkür etti.

Her iki kulağında ileri derecede sensörinoral işitme kaybı yaşayan minik M. Yusuf Yıldırım için yapılan başarılı operasyon, Harran Üniversitesi Hastanesi'nin bölge halkına sunduğu önemli sağlık hizmetlerinden biri olarak öne çıkıyor.

 

Şanlıurfa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rotayonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.