Ankara Kitap Fuarı, bu yıl 21. kez kitapseverlere kapılarını açtı. ATO Congresium’da bir hafta boyunca yüzlerce yazar, yayınevi ve binlerce okur bir araya geldi.
Edebiyat söyleşileri, imza günleri ve panel tartışmalarıyla dopdolu geçen bu büyük etkinlik, katılımcılara hem eğlenip öğrenebilecekleri hem de kitap dünyasında yeni keşifler yapabilecekleri kültürel bir buluşma alanı sundu.
Bu yıl fuara olan ilgi ve katılım, beklentilerin çok üzerinde oldu. Fuar alanı, her yaştan kitapseverle dolup taşarken, özellikle gençlerin ve çocukların fazla oluşu dikkat çekiciydi.
Kitap fuarındaki coşku, okuma alışkanlıklarının hâlâ güçlü olduğu konusunda umut verdi yüreklerimize.
Yazarlar, eserlerini tanıtma fırsatı bulurken, okurlar da yazarlarla doğrudan iletişim kurarak kitaplarını imzalatmanın heyecanını yaşadılar.
Yeni yayınların yanısıra, eski ve ikinci el kitaplar ve dergilere de ilgi büyüktü.
Fuar, özellikle çocuk ve gençlere renkli deneyimler sundu.
Çocuk kitapları yayınevlerinin kurduğu stantlar, minik okurlara yönelik özel etkinliklerle zenginleştirilmişti. Edebiyatın, sadece yetişkinlere değil, her yaştan insana hitap eden kapsayıcı yönünü bir kez daha hatırlatan bu görüntü, okuma kültürünün temellerinin sağlam bir şekilde atıldığını gösterdi bizlere.
Ben de fuarı ziyaret etmek ve yeni kitaplar keşfetmek için oradaydım. Aynı zamanda yazar arkadaşlarım Uğur Becerikli, Özlem Demir ve Hüseyin Uyar’ın imza günlerine katıldım.
Yeni kitaplar aldım, bazıları hakkında yazarlarla sohbet etme şansı buldum.
Geçen yıl, kitaplarımla imza günü olan bir yazar olarak okuyucularımla buluştuğum fuarda, bu yıl gözlemci olmak da çok keyifliydi doğrusu.
Daha nice yüksek katılımlı kitap fuarlarında, hem ziyaretçi, hem de yeni kitaplarını imzalayan bir yazar olarak katılmaya niyet ederek fuar alanından ayrıldım…
DİLEK TUNA MEMİŞOĞLU